Hukka-rontti, wanhana herneiden ystävänä päätyi
eilen kaappeja koluttessaan, kelpuuttamaan lou-
naaksi iänwanhan hernetuuvingin.
eilen kaappeja koluttessaan, kelpuuttamaan lou-
naaksi iänwanhan hernetuuvingin.
Maailman toiseksi helpoin ruoka. Kelpo. Jok'ikinen
osaa laittaa sitä. Jos ei osaa kuolkoon mokoma sit-
ten nälkään.
osaa laittaa sitä. Jos ei osaa kuolkoon mokoma sit-
ten nälkään.
Wankkurin kesävarastoista löytyi terhakoita keltaisia
herneitä ½ kilon pussi, niitä juuri, niitä pyöreitä. Litis-
tetyt ei nyt käy, eikä rouhitut.
Pakastimesta kinusi lämmittelemään toinen puolikas.
Tuusannuuskaksi jauhettua sianpöystiä. Jauhatin sen
syksyllä Kariganiemessä Härkösellä. Siellä kun sellai-
nen vekoitin vielä sattui henkissä olemaan.
Tuusannuuskaksi jauhettua sianpöystiä. Jauhatin sen
syksyllä Kariganiemessä Härkösellä. Siellä kun sellai-
nen vekoitin vielä sattui henkissä olemaan.
No kerma puuttui, mutta sitä suostui Hilkka myymään
kaupastaan, joten eilen illalla pistin herneet kylmään
veteen likoamaan. Porstuan lattialle.
Näin on tehtävä, jos ei halua käyneitä herneitä.
Ei ne nyt ihan just starttaa ½ vuorokaudessa, mutta
jos on tarpeeksi lämmintä, niin eipä paljon tarvitse
odottaa.
Makuelämyksen välttämiseksi suosittelen siis viileää
liotusta.
jos on tarpeeksi lämmintä, niin eipä paljon tarvitse
odottaa.
Makuelämyksen välttämiseksi suosittelen siis viileää
liotusta.
Aamulla kun heräsin, liruttelin ylimääräiset vedet
hiiteen. Sen verran jäi että herneet peittyivät sil-
min nähden. Nostin tulelle. Kylvin karkeeta meri-
suolaa pari hyppysellistä ja laiton kannen päälle.
Aloin valmistelemaan aamiaista.
hiiteen. Sen verran jäi että herneet peittyivät sil-
min nähden. Nostin tulelle. Kylvin karkeeta meri-
suolaa pari hyppysellistä ja laiton kannen päälle.
Aloin valmistelemaan aamiaista.
Kun kattilassa alkoi olla elonmerkkejä, pistin levyn
ykköselle ja lähimmä assitentin kera haistelemaan
ulkoilmaa.
ykköselle ja lähimmä assitentin kera haistelemaan
ulkoilmaa.
2-3 tunnin hauduttaminen tekee tuuvingin sopivan
muhevaksi, mutta makunsahan se on kullakin.
Sitten sekoitin pari ruokalusikallista vehnäjauhoja
veteen ja lisäsin suurusteen siivilän läpi seokseen.
Maustoin sokerilla (testaa) ja voilla sekä lorhautin
desin kermaa.
No tämä oli valmista jo nyt. Hernemuhennosta.
Hernetuuvinkia.
Hernetuuvinkia.
Mutta tuon massan voi halutessaan laittaa aluvuokiin
ja uuniin +200º ½ tunniksi jos haluaa siihen rapsakan
ruskean kuoren.
Susi joka on perso lihalle teki tästä sörsselistä
Kaisan kaljamien kunniaksi juhlaeinestä. Tiristi
pannulla jauhettua sianpöystiä murusiksi ja se-
koitti tuuviinkiin tasaisesti.
Kaisan kaljamien kunniaksi juhlaeinestä. Tiristi
pannulla jauhettua sianpöystiä murusiksi ja se-
koitti tuuviinkiin tasaisesti.
Tietysti suolan ja mustan, oiwalliseksi rouhitun
pippurin sekoitti jo pannulla pöystiin.
Oiwallisen hyvää tuli. Viimeinen syöjä elää vielä.
pippurin sekoitti jo pannulla pöystiin.
Oiwallisen hyvää tuli. Viimeinen syöjä elää vielä.
Puolukka/karpalosose on hieman tiukkaa tämän
kera. No miksei makuelämyksiä halajavalle kyllä.
Mutta punaherukkahyytelönokare kyllä sopii ko-
ristamaan lautasen reunaa.
kera. No miksei makuelämyksiä halajavalle kyllä.
Mutta punaherukkahyytelönokare kyllä sopii ko-
ristamaan lautasen reunaa.
Ja kyllä tämän kanssa on jo ammoisina aikoina
rukiista nautittu voin kera, vettä tai huitua hör-
päten.
rukiista nautittu voin kera, vettä tai huitua hör-
päten.
REUNAHUOMATUKSiA:
- kattila 3-4l eli pata sekä kapusta
- ½ kiloa keltaisia herneitä, toki riinpiissitkin käy.
- desilitra kermaa
- 2 rkl vehnäjauhoja
- ohennettua sokeria
- karkeeta merisuolaa
- rouhittua, mustaa pippuria
- vettä
EXTRA
- jauhettua sianlihaa n. naulan verran
- kattila 3-4l eli pata sekä kapusta
- ½ kiloa keltaisia herneitä, toki riinpiissitkin käy.
- desilitra kermaa
- 2 rkl vehnäjauhoja
- ohennettua sokeria
- karkeeta merisuolaa
- rouhittua, mustaa pippuria
- vettä
EXTRA
- jauhettua sianlihaa n. naulan verran
JÄLKiPELi:
Kestää vertailun minkä tahansa sörsselin kera.
on ruokasaa ja voi pakastaa. Annostelukin on-
nistuu siivuina muun liharuoan lisukkeeksi.
Kestää vertailun minkä tahansa sörsselin kera.
on ruokasaa ja voi pakastaa. Annostelukin on-
nistuu siivuina muun liharuoan lisukkeeksi.
LiKA- & PiKKUPYYKKi:
Ei sipulia tukita tähän vaikka olisi kuolemaan tuomitun
wiimeinen toivomus. Ei millään. Eikä pieretä, voi mennä
huoletta naapuriin iltäpäivävisiitille pikkujoulu-uutisille.
W.A.R.O.i.T.U.S!
Ei sovi ollenkaan inimisille jotka pitävät
hyvästä koti- ja perinneruoasta.
Ei sovi ollenkaan inimisille jotka pitävät
hyvästä koti- ja perinneruoasta.
Kommentit