471118.jpg

Tämä muuton  suunnittelu alkoi  pakastimen inven-
toinnista.  On parempi tyhjentää  se syömällä kuin
raahata jäisiä lihanmurikoita sikakalliilla bensiinillä
tunturin liki.  Oli vielä syksyistä  hirviötä muutama
oiwa pala, porhon tähteet ja yllätys-yllätys, kolme
Repeä.

Kuinka en muistanutkaan nyt niitä,  vaikka koko pläjäyshän
taannoin oli merkkitapaus  suomalais-ugrilaisen sorsastus-
historian laajassa vuosisataisessa tarinakentässä.

Ne sattuivat yhden ja saman  haulisuikun eteen kun
olimme Kuoppalan kanssa Tervolan Suolijoella, Ylä-
Runkauksen latvoilla repestämässä taannoin.

Oli elokuun 20 päivä ja meillä oli sovittu paikka mistä
aloittaa, siis tuo yllä mainittu. Kun saavuimme paikalle
pisti silmään  heti että venettä  ei näkynytkään. Joku
onneton oli lainannut sen.

Hetkisen pähkäiltyämme päätimmä heittää Vulvån lampaan-
nahkaiset istuinsuojat selkään  ja aloittaa  hiipimisen ranta-
penkereen suojaan.  Minä ekana,  Berettan kanssa  ja ukuli
perässä. Aikuiset ukot. Kaikkea se tuo metsästysvietti saa
aikaseksi. Lempo soikoon!

No eihän me keretty madella kun viitisenkymmentä
metriä kun Ahti jo koputtaa sormella perälautaa ja
sihisee hampaitten välistä,  että anna nyt hopulla se
halavatun torrakko!!!

Minä kuikuilen ympäristöön ja nosteskelen
vuoroon kulmaa, vuoroon toista:
"Eihän täällä näy ainuttakaan repeä vielä!
Mihin sä sitä pössykkää oikein tarviit?"

Ja minä jatkan kontaamista. Toinen koputtaa uudelleen
ja anelee jo:
"Anna nyt SAATANA se tuliluikku vaan tänne  ja äkkiä!
Tuo pässinrontti luulee kiimassaan meitä lampaiksi ja on
nelistämässä täyttä laukkaa tänne. Keppi tanassa!"

Selkis.  Minä annoin ja  Kuoppala ampui.  Ilmaan.  Pässin
pää yli.  Siinä rytinässä  nousi neljä repeä pellolta jossa
ne olivat  olleet einehtimässä.  Lensivät haulisuihkuun ja
kuolivat pois. Paitsi yksi kuollut repe joka lensi ja halusi
kai kuolla Muurolan kinkerpiirissä. R.I.P.

Pässi käänti takkinsa kuin Politikka ikään,  kaartoi
sivuryöppyä vasemmalle ja ilmoitti liittyvänsä pai-
kalliseen onanointiklubiin.  Siellä ei kuulemma sen-
tään  keskeytetä  hyvin alkanutta  aktia ainaskaan
ampumalla.

Minä noukin  kolme pullakkaa  vainajaa pellolta
ja lokkasin ne valmiiksi ja pistin kylmälaukkuun
muiden Kylmä-Kalle esineiden viereen.
Muutapa ei sitten saatukaan sillä reissulla.
Hoh-hoijjaaaa!
walkwolfani.gif
PRUU TAKAiSiN!   PAKASTiMEEN
Koska repet oli lokattu ja nyljetty valmiiksi,  otin

niistä yhden ja nostin Jääpä Kaappiin sulamaan.
Loput kaksi ajattelin laittaa vasta mustakaapujen
pääsiäisenä. Tämä kaikki siis eilen.

Tänä aamuna nostin  otuksen leikkuulaudalle  ja aloin
fixaamaan (lataamaan - täyttämään sitä).
Yhden sorsan  laittaminen on yhtä tyhjän kanssa, kun
sen laittaa vain yhdelle eli itselleen. Tuli se kuitenkin
tehtyä.

Siistin vielä saksilla ylimääräiset  roippeet ja sivelin sen
hyvin kevyesti hinajalla. Hyyvin kevyesti. Sooormella.
Ripottelin siihen
hyppysellä ohutta merisuolaa. Ja teinpä
saman rintaontelon sisältä.  Suolaa sitten VAROVASTI!
Vielä varovammin  mustapippurijauhetta.  Herkkä aromi.
Ei saa piilottaa aistinautintoa. Ja sama ruåtsiksi!
Uuni 200º:lle. Nyt.

Laiskuuttani en soseuttanut vihreää omenaa, vaan suika-
loin sen ja tungin sisään.  Vähän jäi  repeltä rinta rottin-
gille. Mutta niin oli tarkoituskin.

Hep.  Omenansuikaleiden  keskelle  ruokalusikalla
mustaherukkahyytelöä uudeksi sydämeksi.
Siihen päälle muutamahko pekonisivu,  että onkalo
peittyy ja cocktail-tikuilla kiinni. Taikka kalastaja-
langalla, jos ei halua että pekonisiivut alkavat rep-
sottaa.

Sitten koko lysti laakeaan kulhoon jossa alimmaisena
kaksin
kertainen folio kouruksi muotoiltuna. Ja uuniin.
Uuni 150º:lle. Nyt.

Kypsyköön  reilun tunnin.  No ainakin liki  kypsäksi asti.  
Otetaan ulos. Kääritään folio auki,  käännetään ja ase-
tetaan otuksen ympärille ja laitetaan kulho huilaamaan
vaikka jo suoraan pöydälle wartiksi.
Jos on kupu,  niin onnittelen  Hannu Hanhi,  Repe waan
siitä paranee.


Tässä nyt tarkkoja minuutteja en ala antamaan. 
Kesäaika  alkoi justiinsa.  Sama kun panisi narun
kaulaansa.  Kellä missäkin  ajassa talven jäljiltä
helikellot, kulkuset ja tiu't.

Lisukkeeksi ehtii kyllä  valmistaa pottusoseen jos vain
itse haluaa, mutta onko syytä nähdä niin paljon vaivaa?
Sukkelaa on ilman ennakkovalmisteluja oikeastaan vain
riisi, eri kaalit ja raasteet. Suosittelen

Wartissa sitä jo  oiwallisesti ehättää  ruusu- tai muutkin
kaalit
kiehauttaa suolavedessä tai riisin tai molemmatkin.
Jos
vesi on jo valmiiksi varinut.

Itse valitsin ruusukaalin, sitä on ainakin LIDL'n
myymälöissä valmiiksi editoituna pakkasessa ja
edullistakin. Valmistuu vartissa syöntikuntoon.
Sille kyytipojaksi voisulaa, siinä kaikki. Maailma
on pieni ja sijaitsee Suomessa.

REUNAHUOMATUKSiA:
- laakea kulho + pieni kasari + voisulakippo
- paistofoliota öpaut 60centtiä
- Repe tai muu vesilintu / ukko-akka tai inimistä kohden
- vihreä omena
- Jää Kaappisesta se mustaherukkahyytelön loppu.
- pekonia
- voita
- ohutta merisuolaa
- hinajaa (Nalle Puh'n hunajaa)
- mustapippurijauhetta
- ruusu-, parsa- tai kukkakaalia tahi riisiä.
- siivutettu vänkylä (banaani) siruunamehulla
- viinaa ruokaryypiksi jos löytyy
- valkoistaviiniä,
- digi-vaihtoehtona kuplavettä, mehua.

JÄLKiPELi:
Ruoan ei tarvitse aina olla kirjava kuin räsymatto, sopii
siihen kuitenkin lohkoa lautaselle vaikkapa appelsiini tai
mandariineja pari. Laiskemmille välttää tuo vänkylä.

Syödään pian lämpimänä, viivyttelmättä. Puhelimen saa
laittaa kiinni jos pirtissä  ei ole mitään  muuta herkästi
syttyvää kuin oma akka.
Suosittelen että  tämän sunnuntain  lounas nautittaisiin
jo valmiiksi ilman alusvaatteita, pelkissä aamutakeissa.
Jää enempi aikaa - hm - vaikka loikoilla sängyllä...

Noo - jos on yksin, niin sitten itkun kanssa ja pyyheliinaakin
on varattava silmien  kuivaamiseen sekä ämpäri,  ettei tule
vesivahinkoja.

LiKAPYYKKi:
Ei tule jos ei läikytä punaviiniä näppikselle.

Ai ruuoan laitto muka helppoa ja yksinkertaista!
Lukaisehan uudelleen tarina. Wai yksinkertaista!

W.A.R.O.i.T.U.S!
Tupakointi kielletty kaksi tuntia ennen ateriointia.
(turruttaa kielen ja sekoittaa mielen)
294946.jpg  

mail2.gif
Auringon nousu luolan suulla 07:04 ja lasku 19:54.
Päivän pituus 12 h 50 min

Wasta kun alkaa ymmärtämään, tietää olleensa tyhmä.